Tilføjet af REDAKTION.Udgivet Redigeret

Covid-19, udvikling af smitte i kommuner

Smittede/befolkning per dag, samt kumulativ incidens per 100.000 indbyggere

Klik på kommune for at se præcise smitte-tal over tid

Observationer: Frygter man COVID-19, så må det føles herlig trygt på Langeland eller Samsø 😊. Rigtig mange kommuner har markante "spikes" i antallet af smittede, og det kan jo være de omtalte "superspreder-begivenheder". Det virker i hvert fald ikke umuligt at efterforske ift. inkubationstid. Det er bemærkelsesværdigt så få smittede der var henover sommeren, da folk rejste ud i sommerlandet og stod i turistfældernes lange køer - uden mundbind. Smittetallet stiger, men antallet af indlagte falder. COVID-19 er et paradoks.

Baggrund for tallene

Statens Serum Institut har siden 06.05.2020 udgivet såkaldte COVID-19 overvågningsdata i god stabil .zip og .csv-form. Med lidt "massage" kan man lave udtræk og konvertere data-serierne til JSON.

Nye smittede / befolkning, dag

Det numerisk antal nye smittede i en kommune på en dag, divideret med befolkningstallet. Her er der (sporadiske) data helt tilbage fra 26.02.2020. Gætter man har ført sære cases der måske kunne relateres til den nye "Kina-virus" ind i et regneark. Fra marts tager det fart og målingerne bliver efterhånden daglige, først fra april begynder man at inkludere et test-tal.

Kumulativ incidens (per 100.000)

Den "kumulative incidens" per 100.000 for en kommune. Det totale antal smittede / befolkningstal ganget med 100.000. Det kunne beregnes retrospektivt, men har kun medtaget de officielle tal som er tilgængelige fra 06.05.2020 og frem.

Seneste opdatering: 20/10/2020

Opdatering med nye SSI-data sker (næsten) automatiseret, og vil køre på så længe de udgiver overvågningsdata på hyppig basis. Som det ser ud, kommer det nok til at vare en rum tid endnu ...

Skriv endelig hvis du har gode ideer / forslag til forbedringer.


Artiklen har kommentarer slået fra