Skrevet af Harald Larsen Udgivet 

Alternativets folketingskandidat Irina Bjørnø sidder i russisk statsstøttet organisation med Putins KGB-venner

Den russiske statsstøttede organisation, hvori Alternativets folketingskandidat Irina Bjørnø er æresmedlem, hedder Eurasian People’s Assembly og har hovedkvarter i Moskva. I organisationen sidder bl.a. medlemmer af det russiske underhus Duma. Organisationen ledes af Andrei Belyaninov, den russiske oligark og en af Vladimir Putins ældste venner og kollegaer fra KGB, som sender også personlige fødselsdagshilsener til Irina Bjørnø. Man bør se med alvor på enhver situation, hvor russiske interesser søger at påvirke vores danske demokrati og søge indflydelse derpå.

Den 63-årige russiskfødte mavedanser Irina Bjørnø er folketingskandidat for Alternativet og Alternativets forkvinde i Høje-Taastrup. En af hendes politiske mærkesager under valgkampen er "kødfri zoner i byen". Hun optræder ofte i danske medier og prøver at fordømme den russiske invasion af Ukraine. Irina Bjørnø hjælper endda de ukrainske flygtninge.

Tidligere på året afslørede Mads Brüggers medie Frihedsbrevet, at Irina Bjørnø er også æresmedlem i en russisk statsstøttet organisation, hvor personkredsen udgør en sælsom blanding af Putins KGB-venner, nuværende og forhenværende russiske politikere samt en sanktionsramt russisk oligark.

Den russiske organisation, hvor Irina Bjørnø er æresmedlem i, hedder Eurasian People’s Assembly og har hovedkvarter i Moskva. I organisationen sidder bl.a. medlemmer af det russiske underhus Duma. Organisationen ledes af Andrei Belyaninov, den russiske oligark og en af Vladimir Putins ældste venner og kollegaer fra KGB. Ifølge Frihedsbrevet sender Andrei Belyaninov, som er en af Ruslands rigeste mænd, også personlige fødselsdagshilsener til Irina Bjørnø.
Ifølge adspurgte eksperter i Frihedsbrevets artikel, er det ultimative formål for sådan en russisk organisation at promovere russiske perspektiver og ideer i de vestlige medier.

Internettet glemmer aldrig og et par søgninger på Google afslører en hel del. 

Irina Bjørnøs rigtige navn er Irina Nikolajevna Kozhevnikova. Hun kom til Danmark for over 30 år siden som ung forskerstuderende og blev gift med den 22 år ældre nu afdøde DTU professor Leif Bjørnø, som også var bestyrelsesmedlem i NATOs forskningscenter i Italien med speciale i ubåde. Umiddelbart et interessant catch for det russiske styre. I 2015 fik Irina Bjørnø fra Putins styre tildelt en medalje for “kulturformidling”.

Blandt Irina Bjørnøs mærkesager er at "støtte et multikulturelt og multietnisk samfund". Et par søgninger kan afsløre sagen om Irina Bjørnøs dybt racistiske debatindlæg i Den Korte Avis i 2016, som resulterede i en shitstorm for hende og for Den Korte Avis.

Noget tyder på, at Irina Bjørnø er ikke særligt optaget af at have en partipolitisk holdning - hun vil bare ind og præge dansk politik. Før Alternativet var Irina Bjørnø næstformand i Liberal Alliance i Taastrup. Irina Bjørnø forsøgte også at stille op som lokalpolitiker til kommunalvalget i 2021, men kom ikke ind.

Det er glædeligt, at ifølge TV 2 og Jyllands-Posten, er der frem til at Danmark går til folketingsvalg 1. november, arbejder en taskforce bestående af bl.a. Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) i det skjulte på at opdage og stoppe udenlandske forsøg på at påvirke valget.
    

Artiklen har kommentarer slået fra