Husregler

Husregler er Dfo's term for det, man i kommercielle sammenhænge kalder "Vilkår og betingelser". Dette greb er dog ikke præcist dækkende i forhold til hvad der her menes med "husregler". Hvis Dfo var et engelsksproget site ville det (muligvis) blive benævnt Code of Conduct. Den direkte oversættelse af CoD er "adfærdskodeks", men det skurrer lidt i ørerne i forhold til en hjemmeside, der praler af at være fri 🙂

Alle kan være med på Dfo, det kræver blot en email-adresse. Men der er visse grundlæggende "husregler" som enhver uden undtagelse skal overholde, ellers kan det medføre skjulning eller i sidste ende udelukkelse.

Artikler

Du kan frit skrive artikler, blot du overholder følgende fire grundregler :

  1. Straffeloven skal overholdes
  2. Ingen splogs (promovering af kommercielle produkter)
  3. Ingen porno (nøgenhed er OK)
  4. Man må ikke berygte eller inkriminere Dfo

Det samme gælder kommentarer. Det var så den hårde, repressive afdeling.

Hvilken type indhold er imødeset?

Der er sådan set frit slag, men som Dfo (forhåbentligt) udvikler sig, kan der muligvis komme nye vinkler eller dimensioner til nedenstående, afhængig af brugernes adfærd :

  • Artikler skal helst være relevante for en større offentlighed
  • Grundighed og et ekstra tjek inden man klikker er meget velkomment

Men det er svært at sætte retningslinier. Den anonyme "Jens" kan sagtens skrive en lang artikel henvendt til "Kære mor ...", som kan være enormt relevant for alle som har en mor; og en længere beskrivelse af magtkampene i den lokale frimærkeklub kan meget vel være utrolig interessant læsning for omverdenen.

Det er vanskeligt at sætte klare regler og skillelinier op, fraset de helt lavpraktisk indlysende. Dfo har stor tillid til at mennesker kan tænke selv, og kun i sjældne tilfælde har brug for retledning eller irettesættelse. De fleste kan nok gennemskue hvad der evt. kunne være relevant at smække op på dette site.

Array ( [site_status] => 3 )