Vejledning til bruger-profiler

Du opretter en ny profil ved at udfylde formularen på Opret bruger. Der skal kun udfyldes email-adresse samt det ønskede brugernavn. Begge dele skal være unikke, men kan senere ændres.

Vejledningen herunder antager at du allerede er oprettet som bruger. Når du er logget ind kan du redigere dine brugerindstillinger ved at klikke på dit brugernavn øverst på siden, og vælge Rediger profil i dropdown-menuen.

Billede

Klik på -ikonet til venstre. Vælg et billede fra din computer og klik Gem. Der findes (endnu ikke) fancy cropping o.lign på billeder, og det bedste format er et nogenlunde firkantet billede, dvs. 3:4 etc. Du kan vælge om profilbilledet skal vises som som det er eller rundet som i en cirkel.

Om dig

Fanebladet Om dig er et fritekst-felt. Det kan være temmelig langt, og du kan indsætte links, billeder, formatteret tekst etc.


Fanebladet Basis

Her kan du redigere det helt fundamentale.

Brugernavn

Brugernavnet skal være unikt og bestå af mindst 2 og højst 20 tegn. Du skriver slet og ret et nyt brugernavn, er det unikt (og forskelligt fra dit nuværende) bliver knappen Skift aktiveret, og hvis du klikker på den har du ændret dit brugernavn. Dit brugernavn slår igennem på alle kommentarer og artikler du evt. har skrevet.

Forfatternavn

Forfatter-navnet er et alias for dit brugernavn. Du kan bruge det til at vise dit rigtige navn, eller et alternativt navn som du måske er kendt for i andre sammenhænge. Der er ingen regler, og feltet kan rumme op til 40 karakterer. Rent funktionelt bruges forfatter-navnet som "author" på artikler. Hvis du skriver en artikel vil dit forfatter-navn blive indsat som Author i dokumentets meta-tags og ift. Open Graph (Facebook) osv. Hvis artiklen er markeret som "offentlig" vil en søgemaskine som Google kunne koble dit forfatternavn sammen med artiklen, og hvis alt går vel blive vist i SERP's (søgeresultater, eksempelvis "Af Jens Jensen").

Email-adresse

Her kan du skifte din email-adresse. Dvs. den email evt. beskeder fra Det frie Ord vil blive sendt til, og den adresse som vil stå på din profilside, ifald du har krydset Synlig email af.

Bemærk: Din originale email-adresse (den du brugte til at oprette bruger-profilen med) vil altid blive husket. Det er således ikke muligt at "narre" systemet og oprette flere bruger-profiler med den samme email, men derudover kan du ændre din email-adresse 100 gange i timen, det gør ingen forskel.


Fanebladet Indstillinger

Her kan du definere mere generelle til og fravalg.

Husk mig

Krydser du dette af, vil der blive gemt en cookie med dine brugerindstillinger. Det betyder sådan set blot, at login-formaularen bliver udfyldt automatisk med dit brugernavn og password, så du ikke skal indtaste dem forfra hver gang.

Bemærk: Denne indstilling frarådes at bruge på offentlige computere. Snedige personer vil kunne finde cookien og aflure dine kontooplysninger.

Automatisk login

Er du inaktiv bliver du automatisk logget af efter ca. en halv time. Krydser du Automatisk login af, vil systemet logge dig ind hvis du er logget ud.

Bemærk: Denne indstilling virker naturligvis kun, hvis Husk mig er valgt til.

Skjul profil

Krydser du denne mulighed af, kan hverken søgemaskiner eller "fremmede" se din profil. Det betyder at man ikke kan "google" din profil, og at kun registrerede brugere kan tilgå den.

Bemærk: Denne indstilling er krydset af som default. Din profil forsinvder jo ikke fra googles indeks, blot fordi du en dag finder ud af at den skal være skjult (det vil tage tid). Så som udgangspunkt er enhver bnruger-profil skjult for omverdenen.

Synlig email

Hvis du krydser dette af, vil din email-adresse blive vist på din profilside. Det vises formatteret så spam-bots ikke kan "høste" din adresse.

Array ( [site_status] => 3 )